Søk i denne bloggen

tirsdag 22. januar 2019

Ikke bli selvstendig!

Jeg har en bønn til mine barn: Ikke bli selvstendig! Ikke tro at du må klare alt selv, løse alle problemer selv og ikke be om hjelp. Ikke lukk deg inne når stormene kommer og anklag deg selv for at du ikke er voksen nok til å takle livet.

Bli avhengig! Ikke i den forstand at du blir hjelpeløs og tafatt i alle situasjoner, ikke klarer å ta egne valg eller gyve løs på utfordringene du møter. Men oppsøk vennskap og fellesskap der du kan dele livets utfordringer og troen med andre! Finn noen du kan dele gleder og sorger med. Noen du kan støtte deg til, og som kan støtte seg til deg. Og kom hjem til Mamma og Pappa for å få en god middag, en klem, praktisk hjelp og noen mer eller mindre gode råd.

Bli ansvarlig! Øv deg på å skille mellom hva du kan klare selv og hva du trenger hjelp til. Å be om hjelp er ikke umodent eller uansvarlig. Det er å finne en måte å løse problemene på. Gud hadde aldri ment at vi skulle klare oss alene. Han har skapt oss til fellesskap og samarbeid.

Og aller mest: Ikke bli sterk! Voks i å bli mer og mer hjelpeløs og avhengig av Gud. Stol på han i alle ting, og ikke sett din lit til egen styrke, kunnskap og visdom. La Gud være din styrke, din kunnskap og din visdom. Det kan høres absurd ut - jeg vet det - unge i dag får så ofte høre det motsatte. Men det er din største rikdom.

Alt er mulig for Gud. Dermed er alt mulig for deg! Så ta imot, hvil og la Han gjøre store ting gjennom deg. Jeg og Gud digger deg! Stor klem med masse kjærlighet fra oss



1 kommentar:

  1. Og jeg digger deg Berit! Tusen takk for vakre og kloke ord. Du får sagt det. Håper mange får lest det og dratt nytte av det.

    SvarSlett